Kahve Demleme Makineleri

Üçüncü dalga adı verilen, nispeten yeni ve farklı kahve demleme teknikleri uygulayan mekanların varlığına artık alışığız. Bu tür kahvecilerin giderek artmasıyla birlikte kahve severler daha ince bir kahve zevkine sahip oldular. Üçüncü dalga kahve demleme teknikleri, herhangi bir makineye ihtiyaç olmaksızın sadece birkaç basit alet kullanarak ve manuel hazırlandığı için kullanılan kahve çekirdeğine ve kişiye özel demleme yapılabilmesine olanak sağlıyor ve böylece aroması zengin ve uygulanan diğer kahve demleme tekniklerine göre daha kaliteli bir sonuç elde edilebiliyor.


Siz de öyle içtiği her kahveyi beğenmeyen ve her zaman en iyi lezzetin peşinde olan bir kahve severseniz ve iyi kahveye canınızın istediği her an ulaşmak istiyorsanız bu farklı demleme teknikleriyle kahvenizi kendi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.


Chemex

Chemex ile 6 porsiyona kadar kahve demlenebilir. Kahvenizi ne kadar sert istediğinize bağlı olarak kahve ve su oranına (örneğin 16 gr kahveye 270 gr su gibi) karar verir ve bunu 6 katına kadar çıkarabilirsiniz. Demlemeye başlamadan önce Chemex'inizin altına koyduğunuz ufak bir hassas tartı ile ölçümünüzü hatasız yapabilirsiniz.


V60

V60, Çalışma biçimi olarak Chemex'ten farklı değildir. Yalnızca V60'ın daha küçük bir demleme haznesi vardır ve filtresi Chemex filtresine göre daha geçirgendir böylece daha sert bir kahve elde edebilirsiniz.

Cold Brew Coffee

Birçok kahve sever tarafından çok tutulan bir lezzet olan Cold Brew (soğuk demleme kahve) bu demleme teknikleri arasındaki en meşakkatli demleme tekniği diyebiliriz. Piyasada fotoğrafta gördüğünüz mantıkta çalışan bir çok soğuk demleme sistemi mevcuttur. Çalışma prensibi olarak hepsi birbirinin aynısıdır. Üst kata buzlu su, orta kata kahve ve filtre konur. Ardından su haznesinin altındaki damlalık 8-10 saatte boşalacak miktarda açılır ve alt katteki hazne dolana kadar beklenir. Ardından soğuk demlenmiş lezzetli kahvenizi buz ile servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.


AeroPress

AeroPress ile moka pot ile olduğu kadar olmasa da gerçek anlamda yoğun bir kahve demleyebilirsiniz. AeroPress'in içine elde etmek istediğiniz kahve miktarına göre hesapladığınız taze öğütülmüş kahveyi koyun. Ardından sıcak suyu yavaşça üzerine ekleyin ve filtresiyle beraber ızgarayı kapatın ve ardından fotoğrafta gördüğünüz şekilde bardağın üzerine AeroPress'i ters çevirerek yerleştirin. Daha sonra şırınga benzeri bir şekilde üst kısımdan bastırın ve filtrelenen taze ve gövdeli bir kahvenin tadını çıkarın.

Moka Pot

Moka Pot aslına bakarsanız nispeten eski bir kahve demleme yöntemidir. Espresso makinası satın almadan espresso içebilmek isteyenler bir mocha pot kullanarak hem evde hem de kamp, piknik gibi aktiviteler sırasında bu basit aleti kullanarak kendilerine harika bir kahve hazırlayabilirler.